Lekker hè

In 2000 leerde ik Tom de Jong kennen via een klant van me. Tom is eigenlijk acteur, maar heeft daarnaast een geweldige stem! Deze stem wordt veelvuldig ingezet bij commercials en als voice-over bij allerlei audio visuele producties. Behalve over een fantastische spreekstem beschikt Tom ook over een gezonde dosis muzikaliteit. In 2000 maakten we samen een moderne versie van Eloise van de engelse zanger Barry Ryan. De jaren daarna hebben we een aantal eigen Engelstalige songs geschreven en opgenomen.

Er was inmiddels een hechte vriendschap ontstaan, maar op muzikaal vlak werd het, door wederzijdse drukte met allerlei andere zaken, wat stil. Totdat Tom vorig jaar tijdens een feest in Amsterdam voor de grap een filmpje maakte met zijn telefoon. Samen met een vriendin zong hij over een aldaar dreunende house-beat alleen de woorden “lekker he?”

De reacties op dit filmpje waren zo overweldigend, dat Tom mij vroeg om er samen een arrangement voor te maken en dit idee verder uit te werken. Met al z’n gedrevenheid kreeg Tom het voor elkaar om er ook een videoclip bij te maken. Het resultaat is vanaf nu te zien en nu maar hopen dat het wordt opgepikt! Het is naast de gimmick “Lekker he” ook een ode aan Amsterdam geworden. Zie hier het resultaat: